Sail-out Harlingen

Afgelopen zondag 6 juli waren wij getuige van het vertrek van de deelnemers aan de Tall Ship Races 2014 vanuit de haven van Harlingen. We hadden daarvoor een arrangement geboekt waarmee we met een schip met de vloot zouden meevaren.
2gebroedersOnze boot, de Twee Gebroeders, vertrok rond half één vanuit de Industriehaven en zocht eerst een plekje achter de Noorderpier, vlakbij de uitgang van de haven. Het was de bedoeling om dan, nadat de eerste schepen vertrokken waren een eind mee te gaan varen richting Noordzee. Helaas waaide het zo hard dat de organisatie het niet verantwoord vond om tussen de grote windjammers te gaan varen. We zijn dan ook de hele middag op dezelfde plaats blijven liggen. Op zich was dat prima: lekker beschut en eerste rang!

webcamkopieOp onderstaand timelapse-filmpje is onze boot te zien. Rond 1’38” varen wij naar buiten en draaien direct buiten de haven naar stuurboord. De rest van de tijd ligt de boot opvallend stil, stiller dan de andere schepen om ons heen. Dat komt omdat de Twee Gebroeders voorzien is van een spudpaal, een uitschuifbare paal die in de grond gedrukt wordt. Ook dat zorgde ervoor dat er alle gelegenheid was om mooie foto’s te maken. Een selectie daarvan staan op mijn Flickr-pagina.

Vooraan de Eendracht, in de verte de Mir uit Rusland.

Vooraan de Eendracht, in de verte de Mir uit Rusland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.